Hoppa till huvudinnehåll
Peter Harris och Magnus Köpman
Bengt Rasmusson
25 mar 2022

Magnus Köpman fick vid föreningens årsmöte 24 mars förtroendet att väljas till ny ordförande i KriNa. 

Så här presenterar Magnus sig:

Jag heter Magnus Köpman (till höger i bilden) och fick vid föreningens årsmöte 24 mars förtroendet att väljas till ny ordförande i KriNa. Arne Mörnerud som har varit ordförande sedan starten finns kvar som en viktig kraft i styrelsen, men han kommer nu att fokusera mer på att leda teamet i Malmö som jobbar med Hyllie Park Trädgård. Jag vill här kortfattat presentera mig själv för er. Jag är 50 år, bor i Karlstad och är engagerad i församlingen Korskyrkan (EFK). Till vardags jobbar jag som biologilärare på den kommunala gymnasieskolan Sundsta-Älvkullegymnasiet. Jag föddes med ett stort intresse för naturen och i synnerhet fåglar, vilket ledde mig till A Rocha Portugal där jag besökte deras center i Algarve under 10 dagar våren 1994. Där lärde jag bl.a. känna Peter & Miranda Harris och gjorde en insats som volontär och räknade rastande vadare i centrets närliggande deltaområde. Efter många år utan kontakt med A Rocha lärde jag 2019 känna Arne & Elisabeth i Malmö och blev medlem i A Rochas Vänner. Hösten 2020 var jag och några vänner från Karlstad med via länk på den konferens som föreningen ordnade - Älska Skapelsen som Jesus gör. Intresset och engagemanget för föreningen har ökat och under våren har jag som adjungerad fått vara med på ett par styrelsemöten och lärt känna styrelsen och även fått mer insyn i projektet i Malmö.

Nu ser jag fram emot att vara med och fortsätta utveckla föreningens arbete i Sverige och vår förhoppning är att KriNa snart ska bli tillräckligt stort för att accepteras som A Rocha Sweden. Där är vi inte riktigt än, men vi jobbar på det! Det som vi alla kan bidra med är att vara medlemmar i KriNa och att inbjuda vänner med ett hjärta för skapelse-omsorg att bli medlemmar! Nedan finns en länk till hemsidan (som fortfarande kallas A Rochas vänner...) där du bl.a. hittar info om hur du betalar medlemsavgiften.

Vi planerar att vara med på ett par konferenser i sommar för att marknadsföra KriNa, så vem vet - vi kanske möts på Torp eller Korsvei?!

Hör gärna av dig om du har frågor, funderingar och/eller förslag på hur du tror att vi kan utveckla KriNas goda arbete!

I Hans Vingars Skugga,
Magnus Köpman