Hoppa till huvudinnehåll
Bibelskola Nära
Bengt Rasmusson
24 apr 2020

En ny bibelskolekurs på distans med fokus på teologisk fördjupning kring miljö och lärjungaskap. Så här skriver Bibelskola Nära, en del av Hyllie Park Folkhögskola:

Nätverket God jord, kristna för miljö och rättvisa startar bibelkurs tillsammans med Bibelskola Nära och Hyllie Park Folkhögskola!   

Vi vill uppmuntra till fördjupad teologisk reflektion kring skapelsen, klimat-, och hållbarhetsfrågor. Och sätta fokus på hur miljöfrågorna hänger ihop med församlingens uppdrag och ditt och mitt dagliga lärjungaskap.

I ljuset av det kristna hoppet vill vi ge ökad kunskap, förståelse och medvetenhet kring hur ett hållbart lärjungaskap hänger ihop med olika områden av livet. Vi vill se hur en god kristen miljöaktivism kan gestalta sig när vi som kyrka tar vårt uppdrag på allvar i förtröstan till en närvarande Gud som har hela kosmos i sin hand.   

Detta är en kurs för dig mitt i livet som inte har möjlighet att flytta men vill läsa på bibelskola och fördjupa dig omkring dessa aktuella frågor. Kursen kommer till stor del genomföras på distans och genomföras hösten 2020, mellan 31 augusti och 18 december. Kursen kommer genomföras på måndagar mellan kl. 18:00-20:00. Studierna är på halvfart och kursen är CSN berättigande.