Hoppa till huvudinnehåll
Ebba Rose på Brooksdale Environmental Center i Surrey (Greater Vancouver) i Kanada
Arne Mörnerud
10 maj 2019

Gästblogg av Ebba Rose

Mitt namn är Ebba Rose och jag är just nu elev på Bibelskola Livskraft utanför Aneby. För tillfället har jag praktik i två veckor - vilken jag spenderar på Brooksdale Environmental Center i Surrey (Greater Vancouver) i Kanada.

Jag kom i kontakt med A Rocha för ett och ett halvt år sedan då jag arbetade som ungdomsledare och fick möjligheten att åka med ett gäng ungdomsledare (där Jacob Ämterlind, fd. Carlzon var reseledare) ner till A Rocha i Kenya.

Jag har en yrkesexamen som djurvårdare och har i hela mitt liv egentligen sökt efter ett sammanhang som inte ställer en tro på skapelsen som motsats till engagemang för djur och natur. I och med besöket hos A Rocha Kenya fick jag upp ögonen för en organisation som står för allt det jag vill göra och därför bestämde jag mig nu för att försöka ordna en praktikplats på ett A Rocha center när det blev tillfälle.

Här i Surrey bor jag som Residential Volunteer på centret och hjälper till där personalen behöver hjälp. På så vis får jag se olika delar av arbetet och inspireras av engagemanget som finns.

Jag anlände hit den 4 maj och flyger hem till Sverige igen den 18.

Här på Brooksdale arbetar man med utbildning, bevarande och hållbart jordbruk. Utbildningsteamet tar emot olika typer av grupper som är nyfikna på hållbart jordbruk, bland annat skolklasser men också vuxengrupper. Bevarandeteamet arbetar med hands-on arbete så som att hjälpa arterna som lever i området att frodas, t.ex. i Little Campbell River vilken rinner genom markerna på Brooksdale. Där finns flertalet hotade arter. Inom området för hållbart jordbruk ingår bl.a. ett program som heter Community Shared Agriculture (CSA) där man kan få ansluta sig och mot betalning ta emot närodlade grönsaker direkt från gården. Syftet med detta tror jag bland annat är att uppmuntra samhället till att äta mer efter säsong.

Det finns mycket inspiration att hämta härifrån, och jag hoppas att det jag delar får inspirera dig som läser det här.