Hoppa till huvudinnehåll

A Rocha KriNa är en svensk förening - ansluten till den internationella kristna naturvårdsrörelsen A Rocha - som arbetar för en större glädje över och ett ökat ansvar för skapelsen och miljön.

Grupper finns i Malmö och Knislinge, och medlemmar finns runt om i Sverige. Vi har ett naturpedagogiskt projekt, Hyllie Park Trädgård, i Malmö.

Vår vision och målsättning

Vi vill utforska fauna och flora där vi bor, vid våra församlingar och vid nyckelbiotoper för biologisk mångfald i vår närhet.

Vi vill, tillsammans i en gemenskap och med andra aktörer, vårda platser och utsatta arter genom konkreta åtgärder, på ett sätt som är vetenskapligt underbyggt och teologiskt motiverat.

Vi vill öka medvetenheten om skapelsens skönhet och vårt ansvar att vårda och förvalta den, särskilt i våra församlingar.

Vi vill uppmuntra till en livsstil som främjar hållbarhet.

Vi vill bidra till opinionsbildning när det gäller klimat-, miljö- och rättvisefrågor.

Vi vill lära av och stödja andra projekt inom A Rochas nätverk.

A Rochas speciella nisch bland kristna miljöorganisationer är att en församling eller annan gemenskap vårdar en plats, gärna en nyckelbiotop för biologisk mångfald. Insatserna bygger både på en god vetenskaplig och teologiskt grund. Med utgångspunkt från det konkreta exemplet kommunicerar de sedan till olika grupper i samhället om vikten av att vårda skapelsen.

När vår förening har funnit en plats att vårda och samlat nödvändig kompetens, kommer vi ansöka om att bli en svensk gren av A Rocha.

Bli medlem

Om du vill ansöka om att bli medlem i A Rocha KriNa kan du använda formuläret nedan.

Medlemsavgiften är 100 kr. Enklast betalar du via Swish. Men du kan även använda bankgiro.
Swish: 123 099 38 32
Bankgiro: 5286–5680

Du kan läsa vår policy på sidan Integritetspolicy

Ge en gåva till föreningen

Vi tar tacksamt emot gåvor till A Rocha KriNas arbete. Enklast betalar du via Swish. Men du kan även använda bankgiro.
Swish: 123 099 38 32
Bankgiro: 5286–5680

Gåvor som gör skillnad

Visa någon att du bryr dig genom att ge något meningsfullt. Något som inte blir kastat på sophögen. Något som förmedlar hopp till mottagaren och för hela skapelsen! Ge en gåva till A Rocha internationella arbete.

Gå till sidan Gifts with a Difference och välj en gåva som gör skillnad!

Gifts with a Difference