Hoppa till huvudinnehåll
Bild på fågelskådare
Jacob Ämterlind
5 okt 2023

För tredje året i rad ordnades den gångna helgen en träff i Skåne för fågelskådare med intresse för både fåglar och A Rocha.

Precis som tidigare år var A Rochas grundare Peter Harris på plats. En stor del av helgen spenderades i Falsterbo för att bevittna skådespelet när tusentals flyttfåglar av många arter lämnar Sverige på landets sydvästligaste punkt, Nabben. På fredagen var bofinkar och andra finkfåglar på gott flytthumör och en god bit över hundra tusen fåglar lämnade Sverige denna dag. Förutom finkar, så sågs bl.a. många sparvhökar och några bivråkar. På lördagen var vi fem personer som möttes i Falsterbo och vi bjöds på en solig dag, men den kraftiga västvinden bromsade flyttfågelsträcket avsevärt.


Utöver fågelskådning, så innehöll helgen även en A Rocha-träff i Hyllie Park Kyrkan på fredag kväll. Vi var 17 personer som möttes och fick lyssna till Peter Harris som höll ett föredrag om Guds kallelse till oss att överlåta oss till ”Creation care” och om goda exempel från olika delar av världen där A Rocha gör skillnad. Vidare så berättade Magnus Köpman, ordförande i A Rocha KriNa, om något av vad som har hänt i Sverige under senaste året och vad som är på gång i föreningen. Helgen avslutades med att Peter Harris predikade på söndagens gudstjänst i Hyllie Park Kyrkan. Värd för hela arrangemanget var Arne Mörnerud som generöst öppnade upp sitt hem i Malmö och lät tre tillresta vänner bo hemma hos honom och Elisabeth. Vi är djupt tacksamma för gästfrihet och god planering!

/Magnus Köpman